Lu Jong yoga

Lu Jong is een eeuwenoude Tibetaanse yogavorm, van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en innerlijke rust. Deze yogavorm is afkomstig van de overdrachtslijn van Tulku Lobsang, een Tibetaanse meester. Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden. De effecten kunnen voelbaar zijn op allerlei vlakken, kwaliteit van de slaap, emoties en stemming, concentratie en geheugen, fysieke problemen, mindfulness en bewust leven.

Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een dezelfde houding. Het samenspel tussen vorm en beweging is net heel belangrijk. Dit is de integratie van methode en wijsheid. De adem is hier ritmisch mee verbonden. Door de bewegingen wordt er druk gelegd op punten waar vaak blokkades zitten en kunnen deze loskomen.

Na een reeks van bewegingen wordt er een specifieke vorm van uitademen toegepast, waardoor alles wat losgemaakt werd, losgelaten kan worden. Deze blokkades, van fysieke, emotionele of mentale aard, bevinden zich vaak in de wervelkolom, maar ook soms in de organen, spieren en gewrichten.

Wat mag je verwachten?

Uitgebreide opwarming om het lichaam voor te bereiden en los te maken.

Lu Jong bestaat uit 21 oefeningen; de 5 elementen, de 5 ledematen, de 5 vitale organen en 6 losse oefeningen. Per les worden er een aantal oefeningen aangeleerd. Na een aantal lessen, kunnen we de hele reeks in ‘flow’ oefenen, zonder tussenstop. Voor elke oefening bestaat er een vereenvoudigde versie, waardoor Lu Jong écht voor iedereen haalbaar is.

Relaxatie voor een betere integratie van de oefeningen.

Voor wie? Iedereen, van beginner tot getraind! Kan zelfs bij rugklachten, CVS, burnout, vanwege de specifieke ademhalingstechnieken.

Locatie
Balance to Move
Gravin Agnesstraat 1a, 3840 Borgloon

Uren
Maandag:20.00-21.00u

Data
11, 18 september
2, 16, 23 oktober
6, 13, 20, 27 november
4 december

Inschrijven
info@balancetomove.be

Gecertificeerde lesgeefster sinds 2011: Betty Jeuris