Balance to move

“Balance to Move” is een multidisciplinair totaal concept waarbij medische- en sportspecifieke disciplines de (top)sporter en zelfs de niet-sporter begeleiden tot gezond en slim bewegen.

Kernteam Balance to move

“Balance to Move” is ontstaan uit het idee om de opgedane kennis vanuit verschillende gevolgde opleidingen zoals manuele therapie, osteopathie, spierkettingen (methode Busquet), gang- en loopanalyses, sportgeneeskunde, personal coaching en orthopedische voettechnieken te bundelen tot een totaal concept.

Onze visie is om vanuit een juiste balancering van lichaam en geest, statiek en dynamiek, een startpositie in te nemen om zo te streven naar een maximaal resultaat van bewegen op zowel recreatief als professioneel vlak. We richten ons hierbij dan ook naar mogelijkheden om te reconditioneren (voor elk niveau) alsook naar preventie van veel voorkomende klachten tot zelfs het begeleiden van mensen die willen afslanken.

De verschillende methodes die ons professioneel team gebruikt en samenbundelt om tot een objectief resultaat te komen zijn als volgt:

Door onze multidisciplinaire aanpak kan ons professioneel team met de naam ”Balance to Move” dan ook verschillende problematieken in verschillende categorieën en op verschillende niveau’s zo objectief mogelijk “screenen” om te komen tot een maximale balancering op zowel lichamelijk als geestelijk vlak!

“Mens sana in corpore sano” staat dan ook als fundament voor het bekomen van een maximaal resultaat bij “Balance to Move”.