Gestoorde en/of foutieve bewegingspatronen worden op een objectieve manier in kaart gebracht. Via een multidisciplinair advies krijg je ondersteuning in een beter dynamisch functioneren en dit ter preventie van allerlei lichamelijke klachten. Hierdoor is het ook mogelijk om een individueel trainingsschema op te starten, loopschoenadvies te geven en/of steunzolen aan te raden.

bewegingsanalyse

Mensen met bepaalde klachten zoals o.a. gewrichtspijnen, rugproblemen, voetproblemen,… denken vaak dat de oorzaak ligt waar het pijn doet. Als er een klachtenpatroon aanwezig is, kan de oorzaak zich ergens anders bevinden. Daarom kan het van belang zijn om een totaalbeeld te creëren van het menselijk lichaam. Dit gebeurt dankzij het ganganalyse labo DIERS 4D motion® Lab. Op deze manier zijn wij in staat uw lichamelijke klachten gerichter te behandelen door ons te richten op het herstellen van gestoorde of foutieve bewegingspatronen.

Statische en dynamische wervelkolomanalyse

Aan de hand van een stralings-vrije procedure kunnen we een optimaal beeld scheppen van eventuele afwijkingen van de wervelkolom, stand van het bekken, deformiteiten (bv: scoliose), beenlengteverschil, … , dit zowel tijdens een statische als dynamische analyse. De software zorgt voor het opvangen van reflecterende markeerpunten en maakt gebruik van geprojecteerde lichtstrepen via een camera. Uiteindelijk wordt er een 3D-beeld van de wervelkolom gemaakt om ons in staat te stellen doelgericht eventuele problemen te behandelen.

Dynamische voetdrukanalyse

Ook de voeten als fundament spelen een belangrijke rol bij klachten van het menselijk lichaam. Tijdens het gangpatroon worden via kleine sensoren belastingen die inwerken op de voet in kaart gebracht. Op deze manier is het mogelijk steunzolen voor te schrijven, schoenen aan te passen, loopschoenadvies te geven, of een trainingsschema op te starten.

Alle opties op een rij…

A. 4D motion Lab

 • Optische wervelkolom- & houdingsanalyse
  • Statische 3D wervelkolom-& houdingsanalyse met wervelkolomreconstructie
  • 4D-Functieanalyse met wervelkolomreconstructie (dynamische analyse)
  • Statische- en dynamische hoekmetingen van de onderste ledematen
  • Totale statische- en dynamische 4D- analyse van het volledige lichaam
 • Voetafdruk- en ganganalyse
  • Statische- en dynamische voetdrukmetingen
  • Evenwicht- en coördinatiemetingen
 • (Loop-)schoenadvies
 • Houdingsadvies

B. (Sport-)zolen: maatname + blueprint

C. Houdingscorrectie en manuele normalisaties wervelkolom